Vurig Vosje, vriend voor het leven (2 jaar)

6 februari 2024

  • Kan met andere katten: nee
  • Kan met honden: dit hebben we nog niet geprobeerd
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Come-back

Ons Vosje dankt zijn naam uiteraard aan zijn prachtige kleur. Vosje is bij ons gekomen via ons Zwerfkattenproject. Hij was eerder al door ons gecastreerd en teruggeplaatst, en daarna weer uitgezet, want Vos was nog niet klaar voor het sociale kattenleven.

In december trok de oplettende verzorger die hem voerde opnieuw aan de bel, omdat hij gewond was aan een poot.

Oude wonden

Vosje bleek een oud abces te hebben aan zijn poot, waarschijnlijk omdat hij gevochten had. Gelukkig viel het alles mee en herstelde hij snel.

Sluwe vos

Deze knapperd lijkt ons allemaal in de maling te nemen met zijn boze gedrag, want hij kan eigenlijk ook heel lief zijn. Dan laat hij zich graag aaien en geniet daar ook van.

Maar hij is er niet van gediend om dingen te doen die hij niet wil, dan laat hij dit ook gelijk weten en kan je een tik verwachten.

Vriend voor het leven

Vos is gewoon een jongen van de straat en weet hoe hij zich moet verdedigen. Hij is een prachtige kater die als je hem de tijd en hem in zijn waarde laat, een vriend voor het leven wordt.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Vosje kan weer terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst geruime tijd in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing.

Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten, met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Maar laat hem óók regelmatig even alleen, zodat hij tot rust kan komen. Gelet op zijn voorgeschiedenis is het belangrijk om hem tijd te geven om zich veilig te gaan voelen en te ontspannen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart waar hij naar terug rent, in plaats van weg rent.

Vosje is ongeveer 2 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil je kennismaken met Vosje? Vul het formulier hieronder in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

Reageer op Vurig Vosje, vriend voor het leven (2 jaar)

Help ons de dieren helpen!