Vrolijke Vinny stelt zich voor (5 jr.)

15 mei 2023

  • Kan met andere katten: nee
  • Kan met honden: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Ga je nog op vakantie en wil je pas erna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

Hoi, ik ben Vinny. Ik woonde al een tijdje buiten in mijn eentje, en dat vond ik wel OK. Ik zorgde er wel voor dat ik mijn natje en mijn droogje kreeg, en als het nodig was kon ik ook wel eens ergens naar binnen. Het was een hard katerleven hoor, zo op straat, maar ik redde mezelf best.

Lekkende poot

Op een dag kreeg ik erg veel pijn aan mijn poot en er lekte ook wat uit, bloed noemen ze dat geloof ik. Toen begon ik me toch wel een beetje zorgen te maken. Want tja, hoe ga je het nou redden op straat met een lekkende poot? Gelukkig kwamen er mensen die me hebben meegenomen naar een warme plek waar ik heerlijk eten en drinken kreeg. Mijn poot hebben ze ook weer dichtgemaakt. En ik ben naar de tandarts geweest want mijn bovenste hoektanden moesten eruit.

Hele aardige jongen

Nou zie ik er wel heel stoer uit, maar ik ben eigenlijk een hele aardige jongen, al zeg ik het zelf haha. Ik vind mensen heel leuk, behalve die dierenarts die me altijd komt prikken en porren! Ik mag nu loslopen in een kamer waar elke dag mensen komen die me willen knuffelen en aaien. Dat vind ik echt ge-wel-dig!! Ik help ze een handje door bij ze op schoot te klimmen en kopjes te geven tegen hun hoofd, en dat vinden zij dan weer geweldig geloof ik.

Ik praat ook regelmatig tegen ze, bijvoorbeeld om te zeggen dat ze me eten moeten geven. En oja, spelen met een stokje met een veer eraan of zo, dat vind ik ook top! Maarre, ik heb ook een sterk eigen willetje, en ik kan goed vertellen als er iets gebeurt dat ik niet wil, bijvoorbeeld als ik naar die stomme dierenarts moet. Ik ben nou eenmaal een jongen van de straat hè.

Ik mag nu op zoek naar mijn eigen huis, zeggen ze hier. Dus zoek je een vrolijke, lieve, mooie zwarte kater om lekker mee te knuffelen en spelen? Kom dan gauw een keertje bij me op bezoek!

Wennen

Oja nog even dit, ik denk dat ik de overgang naar een nieuw huis toch best spannend zal vinden. Je kunt me daarom het beste eerst in een kleine kamer laten wennen, zodat ik jullie rustig kan leren kennen. Laat me maar even bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij me zitten en tegen me praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want die lust ik wel hoor! Dan ga ik jouw geur associëren met iets positiefs. Op deze manier zorg je ervoor dat ik me goed ga hechten aan het huis en aan jullie. Daarna  kun je mijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat is dan mijn veilige plek, waar ik naar terug kan rennen als het weer te spannend wordt voor me. Als je mij in één keer los laat in het hele huis, ga ik me denk ik verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Ik mag pas naar buiten als ik mijn thuis als die veilige haven ervaar, waar ik naar terug ren en niet van weg ren. Als ik té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen groot. Dat geldt overigens voor elke kat hoor.

Vinny is ongeveer 5 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Vinny? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Vrolijke Vinny stelt zich voor (5 jr.)

Help ons de dieren helpen!