Gereserveerd – Vrolijke Kobus en Kiki houden van kroelen
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Gereserveerd – Vrolijke Kobus en Kiki houden van kroelen

Gereserveerd – Vrolijke Kobus en Kiki houden van kroelen

19 maart 2023

Vanwege gezondheidsredenen van het vrouwtje, heeft ze tot haar groot verdriet Kobus en Kiki moeten terugbrengen. Ze hebben het fijn bij haar gehad, mochten veel los vliegen. Maar helaas kon het niet meer.

Destijds zijn Kobus en Kiki afzonderlijk bij ons binnengekomen. Ze hadden één ding gemeen: ze waren allebei zo slim om een huis binnen te vliegen, in verschillende wijken van Den Haag. Een huis dat niet hun thuis was. Gelukkig waren ze nog in goede conditie. Na de gebruikelijke wachttijd van 14 dagen hebben we hen overgebracht naar de grote grasparkieten kooi. Daar maakten ze kennis met de andere bewoners, en…. met elkaar! Kiki en Kobus vonden elkaar direct zeer aantrekkelijk en sindsdien snavelen ze wat af! Ze hebben samen lol in het vogelleven, klimmen en klauteren zoals het een grasparkiet betaamt. Lekker kroelen, elkaars veertjes poetsen of samen een appeltje eten, behoren ook tot de dagelijkse bezigheden.

We plaatsen dit gezellige stelletje natuurlijk samen.

Kiki en Kobus dragen geen ring. Hun leeftijd is onbekend. Kiki is een dametje en Kobus een heertje.

Wil jij kennismaken met dit koppeltje? Vul onderstaand formulier in.

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een wel overwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Het hele jaar door vangen we knappe grasparkieten op bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Gereserveerd – Vrolijke Kobus en Kiki houden van kroelen

Help ons de dieren helpen!