Vrolijk stel Tjiepie en Tjirpie zoekt samen woonruimte
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Vrolijk stel Tjiepie en Tjirpie zoekt samen woonruimte

Vrolijk stel Tjiepie en Tjirpie zoekt samen woonruimte

14 december 2022

Tjirpie is gevonden op straat. Hij moest even bijkomen van zijn avontuur en een nachtje in de couveuse uitrusten. Tjiepie is gewoon zomaar ergens naar binnen gevlogen. Maar hij woonde daar helemaal niet. We hebben hem toen opgehaald.

Na de wachttijd in de verplichte quarantaine ruimte, zitten Tjirpie en Tjiepie nu gezellig samen in een kooi. Deze twee druktemakertjes zijn niet handtam, maar ook niet heel erg schuw. Ze vinden ons wel geinig, maar bekijken mensen liever van een afstand. Ze zijn wel enorm nieuwsgierig en reageren op de andere agapornissen in de vogelkamer.

Tjirpie is 6 jaar jong en Tjiepie 1 jaar. Ze dragen beide een ring. Hun geslacht is niet bekend.

We zoeken voor dit vrolijke stelletje een huisje met veel ruimte. We plaatsen ze gezellig samen.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Vrolijk stel Tjiepie en Tjirpie zoekt samen woonruimte