Vrije vogel Sin is een levensgenieter (1 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Vrije vogel Sin is een levensgenieter (1 jr.)

Vrije vogel Sin is een levensgenieter (1 jr.)

18 juli 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: ja, waarschijnlijk wel met een rustige, sociale kat
  • Honden: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Van schuw katje naar lieve jongen

Sin is als schuw zwerfkatje bij ons gekomen. Hij had wat schaafwonden maar dat viel gelukkig allemaal erg mee. Hij werd eerst ter observatie in de zwerfkattenruimte geplaatst. Toen hij eenmaal door had dat hij hier elke dag te eten kreeg en dat de mensen wel een vriendelijk praatje met hem maakten maar verder niets van hem hoefden, liet hij al snel zijn lieve kant zien. En zodoende kwam Sin eerst in de quarantaineruimte terecht en mocht hij vervolgens door naar een van de losloopkamers.

Vrije vogel
In de quarantainekamer liet Sin al zien dat hij best wil proberen vriendjes te worden met mensen. Na wat rustig praten en met voorzichtige bewegingen lukte het Sin aan te raken en zachtjes te aaien. Sin wist wat hem te doen stond: lekker languit gestrekt die handen hun gang laten gang en luid spinnend genieten. Om zich vervolgens een hoedje te schrikken van zijn eigen vrijpostige gedrag.

Nu hij los mag in de kattenkamer en buiten in de ren, lijkt hij wel te houden van een geintje op zijn tijd. Hij speelt graag het spelletje ‘pak me dan als je kan’. Hij zorgt er dan wel voor dat het pakken niet lukt. En vanaf de bovenkant van de hokken zit hij je dan zachtjes uit te lachen. “Ik ben lekker toch sneller”.

Maar inmiddels vindt Sin het ook gezellig om met ons te knuffelen. Als je rustig bij hem gaat zitten komt hij naar je toe voor een aai over zijn bol en kun je hem ook al makkelijk oppakken. Sin heeft zijn leven als zwerver achter zich gelaten en wil nu lekker huiskat worden! We denken dat hij er helemaal klaar voor is om goeie maatjes te worden met zijn mens. Hij heeft in het hospitaal wel laten zien dat hij een echte levensgenieter is.

Wennen aan zijn mensen
Sin is soms nog een beetje behoedzaam ten opzichte van mensen die hij niet kent, maar als je hem rustig benadert komt hij al gauw los. Het is voor hem daarom beter hem eerst even een paar dagen te laten wennen in een aparte kamer en hem niet meteen los te laten in huis. Ga regelmatig bij hem zitten om te praten en hem wat lekkere hapjes te geven. Hij houdt van eten en zo krijgt hij vertrouwen in zijn nieuwe plek en mensen. Vanuit die veilige kamer kan hij dan in zijn eigen tempo de rest van het huis en de bewoners ontdekken.

Sin is ongeveer 1 jaar oud. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Sin? Vul dan het contactformulier onder aan de pagina in.

Fotografie © Agnes Ludwig

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Vrije vogel Sin is een levensgenieter (1 jr.)