Vreemde ‘kostganger’ in stadhuis

28 augustus 2015

We krijgen een bijzondere melding vanuit het stadhuis in Zoetermeer. Een mevrouw heeft zich bij de servicebalie gemeld met een gevonden schorpioen. Van de gemeente krijgen we het verzoek om de geleedpotige, netjes ‘opgeborgen’ in een boterkuipje, op te halen.
We rijden naar het stadhuis om de kleine vondeling te halen. We horen dat hij de mevrouw die hem thuis heeft gevonden geeft geprikt. Zij is even langs het ziekenhuis gegaan. We nemen de schorpioen mee en rijden door naar Reptielenzoo Serpo waar het dier wordt opgevangen. Walter Getreuer van Serpo zegt dat de schorpioen zo goed als zeker als verstekeling is meegekomen van een vakantieadres aan de Middellandse Zee.
De schorpioen is niet groot, maar oogt toch een tikkeltje gevaarlijk. Deze Europese schorpioen, de Euscorpius italicus,  is dat in principe niet, aldus de medewerkers van Serpo. De schorpioen krijgt een plek in een eigen terrarium. Hij krijgt geen metgezel omdat schorpioenen solitair levende dieren zijn en ze zijn kannibalistisch.

SCHORPIOEN GEVONDEN   D.A.

foto’s ©Jos van Leeuwen

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!