Margriet (42) werkt nu een jaar bij onze organisatie als vrijwilligster en heeft inmiddels flink wat ervaring. We interviewden haar een half jaar later, afgelopen september. “Ik deed al eerder vrijwilligerswerk, maar ik vind de dierenambulance echt het leukst!”

Als je net bij de dierenambulance bent gaan werken, word je opgeleid. Je rijdt vaak mee met ervaren medewerkers en vrijwilligers en je doet zelfs een soort examen. Als je daarvoor slaagt mag je alleen gaan rijden. Margriet: “De eerste keer alleen rijden vond ik mega spannend en af en toe heb ik nog steeds wat gezonde spanning.”

Iedere dag is anders op de dierenambulance. De ene dag moet je kleine katjes ophalen van straat en de andere dag is er een gewond vogeltje. Je weet dus nooit waarmee je te maken krijgt. “De rit die mij het meest is bijgebleven was mijn eerste dag bij de dierenambulance. We kregen een melding over een aangereden ree. Ik vond het spannend, want ik wist niet wat ik kon verwachten. Eenmaal daar was de ree al overleden. Ik vond dit best heftig om te zien.”

“Vieze huizen blijven mij ook altijd bij. We krijgen wel eens een melding over dieren die uit een huis moeten worden gehaald. Dit zijn vaak ontzettend vieze huizen, waar we amper de dieren kunnen vinden door alle troep en viezigheid. Ik snap dan nooit zo goed hoe mensen zo kunnen omgaan met hun dieren.”

Er gebeuren soms best heftige dingen op de dierenambulance, maar gelukkig ook hele leuke dingen. Zo is dit vrijwilligerswerk goed vol te houden. “Ik raad het iedereen ook echt aan om bij de dierenambulance te komen werken!”

Overweeg jij om vrijwilligerswerk te gaan doen? Bij ons ben je van harte welkom! Kijk bij onze vacatures en wie weet werk je binnenkort bij de dierenambulance!

Help ons de dieren helpen!