Speels Vosje, vriend voor het leven (2 jaar)

14 april 2024

  • Kan met andere katten: nee
  • Kan met honden: dit hebben we nog niet geprobeerd
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Hoi allemaal, ik ben Vosje. Ze hebben mij die naam gegeven omdat ik zo’n mooie kleur heb, zeggen ze. Ik ben inderdaad best wel een knappe kater, al zeg ik het zelf! Maar ik loop op de zaken vooruit. Eerst vertel ik jullie iets over mijn verleden.

Oude wonden
Ik ben binnengekomen, omdat ik geen thuis had en al een tijdje op straat rondzwierf. Ik had een wond aan mijn poot. Dat bleek een oud abces te zijn. Het deed best zeer, maar toen ik eenmaal veilig in het hospitaal zat herstelde het snel. Ik was blij dat ik van de straat af was en niet meer hoefde te vechten voor mijn eten. Ik mocht al gauw naar de losloopkamer.

Mijn hobby’s
In die losloopkamer is het harstikke leuk! Er staat zo’n grote krabpaal met bovenin een zachte mand. Die mand heb ik lekker voor mezelf gereserveerd. Ik kan daar urenlang liggen luieren, beetje naar buiten kijken… Ik ben best een luie jongen eigenlijk. Ik vind het ook heel gezellig als er mensen langskomen in mijn kamer. Zeker als ze me ook nog gaan aaien. Daar kan ik zo van genieten! Ik ga er dan meestal maar op mijn gemak bij liggen, kunnen ze gelijk mijn mooie buik bewonderen.

Maar spelen vindt ik ook leuk hoor! Zo’n leuk hengeltje kan ik gewoon niet weerstaan, daar moet ik echt achteraan.

Vriend voor het leven
Hoe gezellig het ook is in de losloopkamer, ik zou nu toch wel heel graag een huisje voor mezelf willen. Ik heb bescheiden wensen. Een tuintje, een zachte bank om lekker op te luieren, en natuurlijk mijn eigen mensen die met me willen knuffelen en spelen. En oja, ik wil toch ook wel graag baas over eigen kattenlijf blijven. Ik ben er niet zo van gediend om opgetild te worden of dingen te doen die ik niet wil. Maar dat is logisch toch, ik was nou eenmaal een jongen van de straat. Ik beloof dat ik, als je me een beetje de tijd geeft om aan je te wennen, je beste vriend voor het leven word!

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ik kan weer terugvallen in angstig gedrag en me verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis wil ik graag eerst  in een kleine kamer wennen, zodat we elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt me het beste even laten bijkomen van de verhuizing.

Als je mij in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ik me ga verstoppen en moeilijk weer te vinden ben! Ga een paar keer per dag bij me zitten en tegen me praten, met wat lekkere hapjes, zodat ik jouw geur ga associëren met iets goeds. Maar laat me óók regelmatig even alleen, zodat ik tot rust kan komen. Als ik helemaal relaxed ben, kun je de deur van de kamer opzetten, zodat ik op mijn gemak de rest van het huis kan verkennen. Die deur dan altijd openlaten, zodat ik weer naar dat veilige kamertje terug kan rennen als het me te spannend wordt.

En ik mag pas naar buiten als ik mijn thuis als die veilige haven ervaar waar ik naar terug ren, in plaats van weg ren.

Vosje is ongeveer 2 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil je kennismaken met Vosje? Vul het formulier hieronder in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

      

  

Reageer op Speels Vosje, vriend voor het leven (2 jaar)

Help ons de dieren helpen!