Vos neemt nieuwjaarsduik

1 januari 2021

Een vos die een tijdje geleden voor een vervroegde nieuwjaarsduik naar Scheveningen was gekomen, heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt. Natuurlijk zijn wij het beestje direct te hulp geschoten. Meerdere chauffeurs gingen op de melding af om een vangactie te realiseren.

Op een vroege dinsdagochtend kregen wij een melding binnen dat er een vos op het hondenstrandje in Scheveningen zat. Het dier werd door kraaien aangevallen. Chauffeur Janneke is direct naar het strand uitgerukt om de verdwaalde vos te helpen. Hij zat er heel zielig bij, was nat en reageerde niet op zijn omgeving.

Janneke probeerde het dier te vangen, maar op het moment dat zij dichterbij kwam, nam de vos de benen. Hij trok een sprintje naar de rotsblokken bij het Zuidelijk Havenhoofd. Hierdoor was het onmogelijk om bij het dier te komen. De vos zat drie meter bij een ladder vandaan die in de zee uitkwam. Het was te gevaarlijk om zo te water te gaan.

De havenmeester en de KNRM werden opgetrommeld om te helpen met de ‘vossenjacht’. De reddingsbrigade is met een boot naar de vos gevaren. Zoals we al hadden verwacht besloot de vos bij het zien van de naderende boot en een reddingsbrigadier in een waadpak snel weer het strand op te rennen. Daar stonden we met netten klaar om hem te vangen.

Maar dat zag de vos niet zitten. Op een sluwe wijze wist hij toch langs Janneke en de havenmeester te komen en is hij de duinen in gerend.

We hadden de vos graag gevangen om te kijken of hij medisch in orde was na dit heftige avontuur. Maar nu de vos direct terug is in zijn natuurlijke omgeving hopen we dat het bij een nat pak is gebleven en dat hij met de schrik is vrijgekomen. De vos is nu in ieder geval terug in zijn veilige omgeving.


Fotoreportage © Jos van Leeuwen

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!