Vos in de ‘val’

4 oktober 2016

Halverwege de middag krijgen we een melding van de boswachters uit Park Clingendael. Zij zijn aangesproken door voorbijgangers die een wandeling maken met hun Friese Stabij als deze opeens aanslaat bij een rhodondendronstruik. In eerste instantie is er niets te zien maar als de hond gefocust blijft op de struik besluit een van de baasjes toch even een kijkje te nemen. Tot haar grote verbazing ziet ze een vos ondersteboven hangen tussen de takken. En hij leeft nog!  Het arme dier hangt ondersteboven op ongeveer een halve meter van de grond met zijn pootje geklemt in een gevorkte tak. Het is onduidelijk hoe lang hij al in deze positie hangt.

Natuurlijk komen we gelijk in actie bij het horen van deze melding. Onze chauffeur wil de ambulance inspringen maar er is alleen één probleem, welke ambulance ? Door de drukte van de dag zijn alle ambulances onderweg. Park Clingendael ligt gelukkig niet ver van onze basis en dus nemen we de benenwagen, of kruiwagen beter gezegd. We gaan met een grote bench, deken en dikke handschoenen op pad.

Bij de plek aangekomen staan de boswachters ons al op te wachten. We zien de vos en zien gelukkig dat deze nog erg levendig is. Hij bijt flink van zich af wanneer we hem proberen te bevrijden uit zijn onderstebovenhang. Na een paar pogingen lukt het om het dier los te krijgen en vlug in de bench te werken. Met de patient in de bench in de kruiwagen spoedden we ons terug richting ons hospitaal.

Op het eerste gezicht lijkt de vos geen groot letsel te hebben overgehouden aan dit avontuur maar uit voorzorg brengen we hem tijdelijk onder in een donkere opvangstal waar hij rustig kan bijkomen en we hem kunnen observeren of alles nog functioneert zoals het hoort. De volgende ochtend is de vos helemaal bijgekomen en na een korte check-up van onze dierenarts gaat hij in de bench en op de kruiwagen en zetten we de vos terug in Park Clingendael zodat hij zijn eigen weg weer kan gaan. Hopelijk loopt hij geen tweede keer in de ‘val’.

 

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!