Vos de klos

26 januari 2020

In een luxe appartementencomplex, dat gebouwd wordt bij het Deltaplein langs de boulevard van Kijkduin, onderdeel van het zogenaamde ‘Nieuw Kijkduin’, zijn al meerdere keren dieren vast komen te zitten.

Vorige maand nog hebben we daar kat Teddy bevrijdt en thuis gebracht. Teddy hield zich dagenlang op de 6e verdieping van het gebouw schuil en kon zelf niet de uitgang vinden.

Ook hebben we al meerdere meldingen gekregen dat er af en toe vossen gezien worden in de gebouwen. Dit is niet zo gek natuurlijk, want er wonen veel vossen in het duingebied en die zijn ook nieuwsgierig naar die grote nieuwe bouwwerken in hun leefgebied. Nu zijn vossen erg slimme dieren en laten zich niet zo maar in de luren leggen. Dus vaak blijft het bij een ‘zichtmelding’ van een vos in het gebouw en hoeven we geen actie te ondernemen.

Maar deze arme vos had zich, zo op klaarlichte dag, wel eventjes diep in de nesten gewerkt. En rende in paniek heen en weer. De bouwvakkers zagen hem op de vierde verdieping. Ambulancechauffeur Peter gaat er gauw heen en weet de vos met een schepnet te vangen. De vos was, behalve geschrokken van ons mensen, verder in goede gezondheid. Aan de rand van het duingebied, wordt zijn neusje in de goede richting gezet. Hop….weer veilig naar huis jij..

Fotografie © Peter van Zetten

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!