Vondeling weer retour eigenaar

25 oktober 2023

Het komt geregeld voor, wij krijgen een telefoontje over een loslopende hond die ergens gevonden is. Ook vandaag was dit het geval. Een hond die in paniek over de Thérèse Schwartzestraat rent. De hond was kletsnat en rende angstig over het fietspad. 

Gelukkig luisterde de hond naar de stem van een oplettende melder. Hierdoor kon de hond aangelijnd worden. Ons hospitaal is om de hoek dus er was geen ambulance nodig. De melder heeft de hond eventjes bij ons gebracht. De lieve hond (een Friese Stabij) werd uitgelezen op chip en stond keurig geregistreerd en heette Roet. Onze vrijwilligers hebben Roet even lekker afgedroogd en geknuffeld want hij was nog een beetje van slag.

De eigenaar was er gelukkig heel snel om hem op te halen, en de liefde tussen Roet en het baasje spatte er vanaf. Wat was Roet blij om zijn baasje terug te zien.
Roet was uit huis ontsnapt ondanks dat de deurklinken verticaal op de deuren zitten. Roet zijn eigenaren waren vooral verbaasd maar gelukkig snel gerustgesteld, eind goed al goed. Roet en beste vriend Berend gaan nu thuis even lekker uitrusten van dit avontuur.

TIP!
Bij een gevonden hond komen wij uiteraard kijken of hij gechipt is. Om (langdurige) vermissingen te voorkomen is het altijd aan te raden een penning met naam en telefoonnummer aan halsbanden en tuigen van je hond vast te maken. Dit voorkomt dat de dierenambulance ter plaatsen moet komen en zorgt dat eigenaar en hondje z.s.m. herenigd worden. Je kunt natuurlijk ook een telefoonnummer met watervaste stift op de halsband schrijven.

Roet in ons hospitaal. 

Roet weer veilig thuis samen met zijn beste vriend Berend.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!