Vogel met lam pootje

15 maart 2021

Hoofdafbeelding ter illustratie.

“Er zit hier een vogel die door de kat is gepakt, hij is zwak en heeft een lam pootje”, was de melding die we kregen. Om wat voor vogel het ging werd niet gezegd, dus vast geen duif of merel of zo. Maar wat dan wel?

Toen onze chauffeuse Sam ter plaatse kwam, bleek het om een houtsnip te gaan. Sam onderzocht de vogel, maar zag geen aanwijzing dat de houtsnip door een kat was gepakt. Waarschijnlijk was hij tegen een raam gevlogen. Een houtsnip is een vogel die moeilijk afstanden kan inschatten. Hun ogen zitten vrij hoog op hun kop. Ze vliegen daardoor wat eerder tegen ramen aan dan andere vogels. Vooral in de herfst, als ze op trektocht zijn. Lees meer hierover.

Gelukkig vond Sam geen verwondingen, maar de houtsnip was wel erg mager en zwak. En toen zag ze ook waarom hij ‘mank’ was: zijn poten zaten verstrikt in een bolletje haar, waarschijnlijk uit een borstel die is leeggehaald. De houtsnip kon niet lopen. Sam knipte het haar ter plekke los en de houtsnip kon gelukkig meteen weer op zijn pootjes staan. Dat zal een opluchting zijn geweest! Om toch nog wat aan te sterken is de vogel naar vogelopvang de Wulp gebracht.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!