Vleermuis voor de deur

30 mei 2023

Dat is schrikken: je komt thuis en ziet ineens een dwergvleermuis voor je voordeur hangen! In eerste instantie denk je: hij vliegt vannacht wel weer naar een andere plek. Maar wat doe je als dat niet gebeurt? Dan bel je ons natuurlijk!

De bewoner begon zich zorgen te maken toen de vleermuis er na twee dagen nog steeds hing. Daarbij was hij iedere keer dat hij de voordeur opende, ook een beetje bang dat de vleesmuis naar binnen zou vliegen.

Normaal openen melders natuurlijk maar wat graag hun deur voor onze chauffeurs, maar in dit geval was het verstandiger om de deur gesloten te houden. Zo had onze chauffeur de grootste kans om het diertje te vangen. De vleermuis krijste van paniek toen hij geen kant meer op kon. Snel in een transportbakje en mee naar onze basis!

Op de basis konden we hem goed bekijken en we hebben hem te eten gegeven. Hij had enorm veel honger en bleef maar eten. We zagen geen verwondingen. Blijkbaar was hij vooral verzwakt en was er verder niets aan de hand. We hebben hem in de couveuse gezet. Het duurde niet lang voordat hij praatjes kreeg. De volgende dag hebben we hem in ons vleermuizenkastje gezet en weer een dag later was hij zelf uitgevlogen. Zorg goed voor jezelf, bijzonder diertje!

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!