Vissers vangen schildpad

21 april 2023

Wij ontvingen een schokkend belletje van vissers. Zij keken namelijk raar op toen er een grote schildpad aan hun haak zat…

Wij reden meteen naar de melding toe en daar aangekomen zagen we dat de schildpad de haak, met weerhaken, diep had ingeslikt. De waterschildpad (geelbuik) maakte een krijsend geluid door de pijn en zat helemaal in zijn schulp. We hebben het diertje meteen naar de dierenarts gebracht en hij kon de haak vakkundig verwijderen.

De schildpad is nu bij ons aan het herstellen onder de warmtelamp en het gaat gelukkig goed! Binnenkort zullen we hem naar Schildpaddenopvang Harkema brengen. Schildpadden kunnen namelijk niet overleven in onze natuur. Schildpaddenopvang Harkema zette alle feiten op een rij op hun website en wij herhalen ze graag. Waarom kan een schildpad niet buiten blijven:

  • Ons klimaat is te koud en te wisselvallig. Schildpadden moeten als koudbloedig dier goed kunnen opwarmen om voedsel te kunnen verteren, dit kunnen ze pas vanaf een graad of 18.
  • Schildpadden in vijvers vernielen planten en vreten vissen aan.
  • Schildpadden richten schade aan jongbroed zoals kikkers, padden enz.
  • Veel planten in de Nederlandse natuur zijn giftig voor schildpadden.
  • Schildpadden kunnen onvoldoende voedsel vinden. Ze zijn jaren bezig met sterven.
  • Waterschildpadden kennen geen winterslaap!
  • Veel schildpadden die buiten leven worden uiteindelijk aangereden.
  • Alle schildpadden die buiten leven gaan uiteindelijk dood van de honger of door een ongeluk. Sterven van ouderdom is niet mogelijk in de natuur!

Als je een schildpad tegen komt en het lukt je redelijk makkelijk om hem te vangen, dan is dat een teken dat hij verzwakt is. Je kunt ons bellen op 070-3282828 en wij halen hem bij je op.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!