Viktor houdt gewoon van kroelen

 In Asieldier van de maand, Asieldieren

Viktor was een zwerfkat, die iedere dag een hapje eten kreeg van een lieve mevrouw. Maar hij begon er ineens slechter uit te zien: magerder en hij had veel wondjes. We werden gebeld en hebben hem opgehaald.

Bij de dierenarts werd Vik onderzocht. Hij had last van oormijt en een loopoor. En over zijn hele lichaam zaten inderdaad oude en nieuwe wondjes. Duidelijk kwam dit door het harde straatleven, want Viktor moest elke dag vechten voor zijn bestaan. Hij zag er dan ook wat viezig en gehavend uit.

Deze stoere kater, blij met de rust, rolde zich lekker op in zijn mandje en sliep een gat in de dag. Hij liet zich al snel aanraken en gedroeg zich eigenlijk best lief. Zijn oren liet hij door ons spoelen en zalven. Leuk vond ‘ie het niet, maar ja, wie vindt dat wel? Zo een natte klodder in je oor.. Maar hij liet het, met een beetje tegensputteren, wel toe. Viktor lijkt dan wel stoer, maar is eigenlijk gewoon lief en een beetje onzeker. Logisch ook, want buiten op straat weet je nooit wat er gaat gebeuren. Maar die tijd is nu gelukkig voorbij, want we gaan voor hem een fijn huisje zoeken.

Tijdens etenstijd is hij wat onstuimig. Dat zien we wel vaker bij zwerfkatten, die elke dag voor hun eigen kostje moesten zorgen. Hij kan wel eens om zich heen happen, als hij zijn etensbakje aangereikt krijgt. Op straat heeft hij er natuurlijk voor moeten vechten, en hij is er van overtuigd, dat hij dat nog steeds moet doen. Vaak, als de kat eenmaal snapt dat er écht voldoende en de hele dag door voer is, verbetert dit gedrag vanzelf.

Viktor houdt niet van andere katten, daar heeft ‘ie te vaak mot mee gehad. Hij wil graag de enige kat des huizes worden. Zo een heerlijk veilig huis, helemaal voor hem alleen, met mensen die kunnen kroelen…… Hij wil wel een tuintje, want een  beetje buiten struinen: dat vindt hij gewoon lekker. Kinderen vanaf 12 jaar.

Hij is ongeveer 4 jr., gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Viktor? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

Fotografie © Barbara Smeenk en Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS VIKTOR HELPEN!

Recent Posts