Vikki Valkparkiet
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Vikki Valkparkiet

Vikki Valkparkiet

27 oktober 2021

Ach, ach, ach… hoe kom jij nou toch buiten terecht? Dat is wat we dachten toen Vikki binnen kwamen. Vikki is gevonden in Den Haag.

Vikki heeft echt tijd nodig gehad. Vikki ging maar niet op stok en bleef van angst blazen en heen en weer zwieren zo van: Blijf bij me vandaan! Ze logeert nu samen met andere valkjes in een kooi en dat geeft steun. Vikki heeft daar veel aan en voelt zich nu beter. Want samen ben je nou eenmaal sterker.

We denken dat Vikki nog een jonge vogels is en nog niet eens door hun eerste rui heen is. Als dit niet klopt: is het op zeker een vrouwtje. Maar aan het gedrag te zien, denken we dat ze nog jong en onervaren is.

We zoeken voor deze knapperd een fijn nieuw thuis. Een thuis waar al een valkparkiet woont die nog een maatje zoekt. Want deze lieverd heeft een soortgenootje nodig. Een ervaren valkparkieten kenner zou fijn zijn. Iemand die ze goed begrijpt en weet hoe ze zich weer helemaal het vogeltje gaat voelen!

Het geslacht is onbekend. We weten ook niet hoe oud ze is en ze is niet handtam.

Heb je interesse in onze Vikki? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Vikki Valkparkiet

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.