Hou je van je huisdier én van klussen? Dan hebben wij de perfecte meubelhacks voor jou! Hieronder een aantal voorbeelden waarmee je je IKEA-meubel of accessoire net die twist geeft, waardoor jouw kat (of kleine hond) helemaal in zijn nopjes is.

1. Een speels kattenmeubel
Met een KALLAX meubel of een tafeltje uit de LACK serie kan je eindeloos variëren om een leuk kattenmeubel in elkaar te knutselen. Zelfs als je twee linkerhanden hebt, kom je met een stuk jute, vlastouw en een passend kussen al een heel eind. Wil je een wat groter meubel en ben je een beetje handig, dan kan je met een decoupeerzaag één of meerdere doorgangen zagen. Maak met een stuk op maat gemaakte vloerbedekking het meubel net wat comfortabeler.

Lees verder onder de foto’s.

2. Met een kattentrap zit je kat lekker hoog
Met een paar boekenplanken uit de LACK of EKBY serie maak je zo een kattentrap tegen je muur. Bekleed eventueel de planken met een stuk vloerbedekking tegen mogelijk uitglijden. Je kunt ook de bovenkant van de plank met een antislipverf afwerken.

Lees verder onder de foto’s.

3. Een heerlijke hangmat
Met een salontafel of keukenmeubel maak je een heerlijke hangmat voor je huisdier. Ga je voor gemak dan gebruik je een meubel met vrije dwarsspijlen zoals de HEMNES salontafel of STENTORP roltafel. Je laat dan een blad weg. Ben je handiger, dan monteer je zelf dwarsspijlen in bijvoorbeeld een LISABO of STOCKHOLM salontafel. Monteer je zelf dwarsspijlen en wil je het echt mooi maken, laat dan de schroeven verzinken. Knip een tafelloper naar keuze op maat en sla de uiteinden om de dwarsspijlen. Naai de omslag vast of monteer drukknopen.

Lees verder onder de foto’s.

4. Weg met die lelijke kattenbak
Ben je die lelijke kattenbak in huis echt helemaal zat? Maak een toegang in de zijkant van bijv. een BESTA of een STUVA kast (of monteer een kattenluik) en plaats je kattenbak in de kast.

Bron: DierenDokters (www.dierendokters.com)

Help ons de dieren helpen!