Verweesd & verwaarloosd

11 mei 2015

We krijgen een melding van een gevonden hond in het centrum van de stad. De melding is wat vaag zoals we helaas wel vaker wat vage meldingen binnen krijgen op de centrale.
Het gaat om een zwarte labrador die de avond ervoor al aan de Loosduinseweg gevonden is. Als eerste gaan wij altijd na of we geen vermissing van een dergelijke hond hebben in ons systeem. Dit is niet het geval en dus halen we de hond op. Bij aankomst treffen onze medewerkers een hond aan die er niet heel goed uit ziet. Het gaat om een teefje met een overduidelijke huidaandoening.
De huidschilfers vliegen letterlijk in het rond als het arme beestje naar ons toe probeert te rennen, wat moeizaam gaat door haar veel te lange nagels. We controleren haar op een chip maar die heeft ze helaas niet. We nemen de hond over van de melder en gaan met haar langs de dierenarts voor een eerste diagnose van de huidaandoening en algehele conditie. Daarna door naar ons hospitaal waar we Senna, zoals we haar genoemd hebben, snel een flinke wasbeurt geven om gelijk te beginnen met de behandeling van haar huidaandoening en we knippen haar nagels. Ze geniet zichtbaar van haar eerste opknapbeurt. Inmiddels is Senna alweer een paar weken bij ons en knapt haar huid en vacht goed op. Al snel blijkt ook dat Senna een hele vrolijke en energieke hond is die waarschijnlijk bij haar vorige eigenaar bijna alleen maar in een bench heeft gelegen en al heel lang niet of nauwelijks meer buiten kwam. Er heeft zich overigens nooit een eigenaar gemeld. Omdat er hier sprake is van verwaarlozing hebben wij er melding van gemaakt bij de Dierenpolitie. Over een tijdje zullen we een fijn nieuw huis zoeken voor Senna, maar eerst moet ze helemaal opgeknapt zijn

senna1web

foto 3

senna2

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!