Verwarde aalscholver in huis

6 juni 2022

Als een aalscholver je huis binnen wandelt, weet je dat er iets raars aan de hand is. Normaal zijn deze watervogels nogal schrikachtig en komen ze niet snel in de buurt. Gelukkig belde de melder naar onze meldkamer.

De aalscholver was een beetje verdwaald en in een woonwijk terechtgekomen. Hij wandelde een huis binnen alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Het zou goed kunnen dat daar een botsing, waarschijnlijk met een raam, aan vooraf gegaan is. De eigenaar van het huis heeft de verwarde vogel naar een dicht bedekte tuin gejaagd. Niet wetende wat te doen met de vogel, belde hij ons, gelukkig!

De aalscholver is een oude vertrouwde bewoner van Nederland. Deze vogel is namelijk een echte watervogel. Ook is hij erg indrukwekkend met zijn forse vorm, gehaakte snavel en donkere veren. Ze lijken haast zwart, maar in de werkelijkheid zijn ze een soort bruin/groen met een zwart randje. Het is bijna alsof de vogel schubben heeft.

Toen de ambulancechauffeurs arriveerden zagen ze de vogel in de tuin op een hekje zitten. Hij was alleen zo verward dat hij niet weg kon vliegen. Chauffeur Richard kon de vogel uiteindelijk vangen met een net. Na een voorzichtige controle, bleken er geen verwondingen op de aalscholver te zien en na een uurtje bijkomen kon hij weer losgelaten worden. Dat is altijd goed nieuws! Bij de Nieuwe Driemanspolder vloog hij weer weg. Maar niet voordat hij zichzelf netjes schoon had gepoetst!

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!