Verstrikt in het net

31 juli 2017

Laatst kregen we een melding uit Loosduinen. In een mooie boomgaardtuin aan de Bram Froststraat waren de twee dochters van een echtpaar dat op vakantie was, getuige van een naar tafereel. De dames waren toevallig langs gekomen om de boel te verzorgen, toen ze een vogel noodkreten hoorden slaken.

Het bleek een halsbandparkiet te zijn, die vast zat in een net dat bedoeld is om het fruit van de bomen te beschermen tegen fruitetende vogels. Een tweede halsbandparkiet kwam op het geluid af en raakte ook verstrikt. Hierna werden we gebeld, waarna ambulance-chauffeur Hugo bij aankomst inmiddels vier halsbandparkieten verstrikt in het grofmazige net vond.

Twee ervan zaten zo vast dat ze dreigden te stikken, waardoor haast en voorzichtigheid geboden waren. Na het losknippen, waarbij Hugo hulp kreeg van de dochters, konden drie vogels, zij het met wat geslinger, wegvliegen, maar een vierde halsbandparkiet was zo in shock dat hij naar vogelasiel De Wulp werd gebracht. Al met al een goede afloop van een heftige situatie. En wat het net betreft, denken we dat de dochters, die behoorlijk aangedaan waren door het gebeuren, hun ouders op het hart zullen drukken om voortaan voorzichtig te zijn…

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!