Verstopt op het dak

27 april 2017

Een oplettende buurtbewoner meldde ons dat er een kat op het dak zat aan de Havikveld in Zoetermeer. Deze kat zou er mogelijk al langer dan een dag zitten.

Na aangebeld te hebben bij wat huizen, troffen we de eigenaar van de kat zelf aan. Deze man was zijn kat al ruim een dag kwijt en had niet opgemerkt dat zijn kat, die normaal gesproken nooit buiten komt, al die tijd al op het dak had gezeten. Het goede nieuws was dat de eigenaar terecht was, nu was het alleen nog zaak om de kat zonder al te veel kleerscheuren naar beneden te krijgen.

In de hoop dat de vertrouwde stem van de eigenaar de kat zou bewegen om naar beneden te komen, probeerde de eigenaar eerst zelf via een ladder op het schuurtje zijn kat te lokken. Helaas wierp dit geen vruchten af. Uiteindelijk wisten onze collega’s met behulp van hun jassen het dier naar het dakraam te lokken, waarna ze hem vervolgens voorzichtig met een net naar zich toe konden halen om hem te pakken. Zoals op het onderstaande filmpje te zien is, landde het bange katje op zijn pootjes in zijn eigen warme huisje.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!