Vermoeide vader bosuil

5 april 2022

De uitgelichte afbeelding is ter illustratie.

Gisteren kregen wij een bezorgde melder aan de telefoon over een bosuil die na een vechtpartij met een paar kraaien op de grond terecht was gekomen. Er was duidelijk iets niet helemaal in orde, want anders laat een bosuil zich heus niet zomaar de les lezen door een clubje bijdehante kraaien.

Gelukkig zat Dierenspeciaalzaak De Ara in de buurt, waar ze de uil even vakkundig voor ons hebben bewaard. Je wilt als melder namelijk niet zomaar met blote handen een uil onder je arm nemen. De klauwen van uilen en roofvogels zijn vlijmscherp. Gelukkig weet onze ambulancechauffeur John precies hoe hij een uil moet hanteren.

           

Ambulancechauffeur John inspecteert hier voorzichtig de vleugels van de uil op mogelijke verwondingen.

Gelukkig bleef het bij een lichte verwonding aan de vleugel. De prachtige vogel was alleen flink verzwakt. De melder gaf aan dat er verderop een nest in de boom zat. John heeft een foto van de desbetreffende boom gemaakt en het adres opgeschreven zodat later duidelijk is waar de uil weer uitgezet moet worden.

Tijd voor een opknapbeurt bij de vogelopvang. Hier werd duidelijk dat het waarschijnlijk de vader van het stel betreft. En geef hem eens ongelijk, welke kersverse vader is niet dood vermoeid na het opvoeden van een aantal jonge uilskuikens! Of misschien heeft hij zijn nest wel moeten verdedigen. In elk geval gaat hij na aansterken zo snel mogelijk terug naar moederuil en kinders.

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!