Vermiste pyrrhura herenigd

17 september 2023

Deze week kregen we een melding binnen over een groenwangparkiet (pyrrhura) die op de Vrouw Avenweg in Den Haag was gezien. Vrijwillige chauffeur Rutger ging ernaartoe en was meteen verkocht: wat een lief en tam vogeltje! We hebben het vogeltje op Amivedi geplaatst, de stichting voor vermiste en gevonden huisdieren, en naar onze opvang gebracht.

De pyrrhura had enorme trek, hij begon direct te eten toen hij bij ons aankwam. Vrij snel daarna werden we door een bezorgde meneer gebeld. Zijn pyrrhura ‘Pipo’ was een dag geleden weggevlogen van de Reijerskopstraat omdat hij schrok van een kat. Sindsdien was deze meneer intensief op zoek naar zijn geliefde Pipo en had hem ook aangemeld bij de buurtapp Nextdoor. Toen hij de tip kreeg om op Amivedi en Facebook te kijken, zag hij zijn vogel terug!

Meteen belde hij ons op en kon zo het ringnummer van zijn Pipo opnoemen. De volgende ochtend kwam hij hem ophalen. Superblij haalde hij Pipo uit de kooi, waarna Pipo op zijn schouder ging zitten, kopjes gaf en blije geluidjes maakte. Overduidelijk een liefdevolle hereniging.

Eind goed, al goed zou je denken, maar het verhaal kreeg nog een verrassende wending. We hadden namelijk nog een lieve langzitter, die gelijk een klik had met de man en zijn vogel. De man besloot om deze pyrrhura te adopteren, zodat Pipo een maatje heeft. Zo gingen zij niet met z’n tweeën huiswaarts, maar met z’n drieën!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!