Vermiste poes uit Zeist duikt op in Rijswijks speeltuintje

1 november 2023

Even gezellig met de kinderen naar de speeltuin, zo dacht de mevrouw die ons belde. Maar haar hart brak toen ze een kat ontdekte die hard om aandacht mauwde en brandwonden had op haar rug en haar pootje. Snel belde ze ons!

Het is soms zo jammer dat dieren niet kunnen praten. Kon deze lieve poes ons maar vertellen wat ze allemaal had meegemaakt. Gelukkig wist ze de meldster heel goed duidelijk te maken dat ze hulp nodig had en dat ze ergens anders hoorde dan waar ze nu was.

Vrijwilliger Richard reed er zo snel mogelijk naartoe en las de chip uit met de chipreader. Gelukkig, een registratie! De poes kwam uit Vleuten. Ze bleek ontsnapt te zijn bij de oppas in Zeist. We namen Zoë, zoals ze bleek te heten, mee naar ons hospitaal. Na het emotionele gesprek haastte het baasje zich ook naar ons hospitaal.

Zoë was al sinds 2 oktober vermist. Wat een blijdschap om weer herenigd te worden! De eigenaren zijn eerst met haar naar de dierenarts gegaan, want ze stonk naar olie en had brandwonden. Waarschijnlijk is ze onder een motorkap van een voertuig meegereisd naar Rijswijk. Gelukkig is het goed afgelopen!

We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om je dier te chippen. Een chip brengt jouw dier weer thuis!! Soms met wat hulp van een lieve mevrouw in de speeltuin en de lokale dierenambulance. 😉

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!