Verliefd op een hond

26 mei 2020

Op slag verliefd worden op een hond. Het gebeurde een jonge vrouw laatst toen ze samen met een andere dame langs de drukke Koningskade in Den Haag liep en een loslopende hond zag zonder halsband. Er is veel verkeer daar en het was dan ook een gevaarlijke situatie voor het dier.

De vrouwen ontfermden zich over de hond en belden ons op. Toen onze ambulancechauffeur Hugo arriveerde in de Nassau Odijckstraat, bleek het om een werkelijk prachtige en bijzonder lieve hond te gaan. De jonge vrouw vertelde dat ze al die tijd dat ze het dier aan een stuk touw bij zich had, had gefantaseerd dat ze het dier mocht houden. ‘Ik weet dat het nergens op slaat,’ zei ze, ‘want 100 procent zeker dat er een baasje is, maar ik ben helemaal gek op dit beest.’

Nadat Hugo de hond had uitgelezen, die gelukkig gechipt was, werd het bazinnetje op de hoogte gebracht. Dankzij de chip konden we haar direct vinden. En terwijl zij onderweg was om het dier, dat in de buurt ontsnapt was, op te halen, kreeg Ulla, zoals de hond heette, een dikke knuffel van de jonge vrouw. Waarbij nog net geen tranen vloeiden.

Fotografie © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!