Verliefd en vrolijk: Snoetje en Chica
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Verliefd en vrolijk: Snoetje en Chica

Verliefd en vrolijk: Snoetje en Chica

14 december 2022

Dit dier is al geadopteerd!

Snoetje is niet meer eenzaam, sinds Chica in haar leven is gekomen. Chica is bij ons in de opvang door afstand. Na de eerste kennismaking vonden ze elkaar wel leuk, maar de vlam sloeg nog niet in de pan. Totdat we hen verhuisden naar een ruimere kooi. Daarna was het dolle verliefde pret. Wat een vrolijk stelletje!! Ze zijn wel een beetje privé, want ze laten zich niet makkelijk samen op de foto zetten! Zodra Snoetje in de gaten heeft dat er foto gemaakt gaat worden, komt ze onmiddellijk met haar snavel vooraan kijken wat er gebeurt! Chica en Snoetje lijken heel erg veel op elkaar. Het helpt dat Chica met ‘prwiet’ antwoordt, wanneer je haar naam zegt!

Dit is Chica

Achtergrond van Snoetje:

We kregen een melding dat een mooi gekleurd vogeltje het huis was binnen gevlogen. We zijn haar op gaan halen en hebben haar in onze kromsnavel kamer opgevangen. Wat een lieve leukerd! Zodra de verzorgers de kamer binnenkomen, hipt ze direct naar de tralies voor aandacht. Regelmatig hangt ze ondersteboven aan haar stokje tijdens het spelen. Snoetje is het wachten en het alleen zijn beu en wil heel graag een maatje.

Snoetje draagt geen ring. De leeftijd en het geslacht zijn onbekend. Gezien het gedrag in de kooi zou het een vrouwtje kunnen zijn, maar zeker weten we dit niet. Snoetje is niet handtam, maar vindt mensen wel leuk. Met wat geduld gaat het wel goed komen met dit snoepje, eeeeh Snoetje.

En dan nu samen:

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Dit dier is al geadopteerd!