Verlegen Daisy zoekt gezelligheid
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Verlegen Daisy zoekt gezelligheid

Verlegen Daisy zoekt gezelligheid

19 maart 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Daisy is gevonden op straat en afgegeven bij een dierenwinkel. We hebben Daisy opgehaald en opgenomen in onze opvang.

Ze was een klein beetje gewond aan haar neusdopje en kopje. Vermoedelijk aangepikt door een vogel. Gelukkig niets ernstigs, en Daisy is goed hersteld. Ze is nu klaar om te vertrekken. Daisy is een rustig grasparkietje. Foto’s van haar maken viel niet mee. Ze vond dat rare ding maar niks en maakte dat ze wegkwam. Daisy is tevreden met lekker voer, hapje andijvie en beetje peuzelen van een appeltje. Maar een of meerdere leuke vriendjes om mee te spelen en samen oud te worden, dat gunnen we deze lieve dame na zo’n buitenavontuur!

We plaatsen Daisy alleen wanneer er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Daisy is niet handtam. Ze draagt geen ring. Haar leeftijd is onbekend.

Wil jij kennismaken met Daisy? Vul onderstaand formulier in. 

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een wel overwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Het hele jaar door vangen we knappe grasparkieten op bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!