Verdwaalde Roxy uit Parijs duikt na een week op in Den Haag

14 september 2023

Vanmorgen om 11:00 uur krijgen we een telefoontje van een bezorgde melder die op de Hofzichtlaan in Den Haag een loslopende hond aantreft. Ze kan de hond gelukkig te pakken krijgen.

Onze chauffeur John start net zijn dienst, dus rijdt er gelijk naar toe. Hij controleert direct of de hond een chip heeft en leest de hond uit met de chipreader. En ja, deze heeft de hond gelukkig, maar het blijkt een franse chip te zijn en niet geregistreerd in Nederland. Maar gelukkig zijn de centralisten op de meldkamer wel wat gewend. Ze gaan op onderzoek uit en vinden de registratie bij een franse databank. Een email wordt verzonden en we krijgen snel bericht terug met gegevens van de mogelijke eigenaar.

Lees verder onder de foto

Roxy op straat bij de melder.

Centraliste Corinne belt gelijk en legt een heel erg verbaasde meneer uit dat wij in Nederland de hond met de naam Roxy hebben gevonden. Daarop vertelt de eigenaar dat zijn hond al een week vermist is uit Parijs! En hij is niet in Nederland geweest. Vol verbazing valt onze mond open. Hoe is deze lieverd dan hier in Den Haag terecht gekomen? Daar zijn we nog niet helemaal achter en Roxy kan het ons niet vertellen.

We vragen of de eigenaar whatsapp heeft en besluiten even te facetimen. Een blije hond en een blij gezicht aan de andere kant. De eigenaar laat ons gelijk alle papieren en haar paspoort zien en we controleren aan de hand van de chip of we het echt over dezelfde hond hebben, maar het is echt Roxy.

Roxy is gezond en ziet er niet uit alsof ze meer dan 500 kilometer vanuit Parijs heeft gelopen, dus hoe ze hier is gekomen is een raadsel. Misschien met de trein? Of iemand heeft haar meegenomen naar Nederland. Wij denken dat het laatste het meest waarschijnlijke is. Roxy kan het ons in ieder geval niet vertellen, maar is blij met alle knuffels die ze hier krijgt.

Door de taalbarrière gaat de communicatie wat moeizaam, maar gelukkig hebben wij een groot vrijwilligersnetwerk en kan onze vrijwilliger Ayoub als tolk fungeren. We zijn momenteel druk aan het afstemmen met de eigenaar hoe we Roxy weer thuis krijgen, maar we zijn er van overtuigd dat het allemaal goed komt!

Beelden: Ivar Gieles, Regio 15

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!