Vechtpartij tussen zwanen

17 november 2023

Er was paniek in de Zevenwoudenlaan in Den Haag. Twee zwanen hadden het op een derde zwaan gemunt en dat ging er hard aan toe. Onze chauffeur Rachel ging snel op de melding af.

Buurtbewoners waren tussen het gevecht in gaan staan en probeerden de ruzie te sussen, maar de twee zwanen bleven blazen naar de andere zwaan en gingen niet weg. Deze derde zwaan was behoorlijk in elkaar geslagen, in zijn nek gebeten en zat er uitgeput bij. Toen Rachel de arme zwaan wilde helpen, beschouwde hij dit helaas niet als hulp… Een stoeipartij kon Rachel niet vermijden.

De zwaan is uiteindelijk gevangen. Gelukkig was hij niet echt gewond, maar wel uitgeput. Deze volwassen zwaan was waarschijnlijk in het verkeerde territorium beland. Hij is naar Vogelopvang De Wulp gegaan om daar te kunnen bijkomen.

Het is nu overigens de tijd van het jaar dat jonge zwanen door hun ouders worden weggejaagd. Dit ziet er vaak zielig uit, maar het is een proces dat nodig is zodat ze hun eigen leven gaan leiden. Wel landen ze vaak op de gekste plekken na hun eerste vlucht.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!