Valkparkietjes zoeken een warm thuis

 In Asieldieren

Drie lieve vogeltjes zijn op zoek naar een fijn warm en liefdevol thuis, mét een soortgenootje.

Links: Gevonden op straat. Mensen dachten dat het om een jonge duif ging, maar het bleek een valkparkiet. Toen de chauffeur het vogeltje oppakte, zag zij dat zijn hele kopje open lag. Onze dierenarts heeft ernaar gekeken en denkt dat het kopje is aangepikt door een andere vogel. Na twee weken zijn de wonden nu mooi genezen. Deze knappe grijs/witte valkparkiet is niet handtam, maar wel heel zachtaardig. Dus makkelijk in de omgang. De veertjes op de kop zijn nog niet terug gegroeid, maar met tijd krijgt ‘ie hopelijk weer een volle bos met veren.

Midden: Gevonden op een fietspad in Rijswijk. Daar zat ze dan. Helemaal in de war. Het leek er op dat ze haar poot had bezeerd. Haar teentjes staan nu dan ook nog wat vreemd. Ook heeft ze een onderbeet. Dit had ze waarschijnlijk al voordat ze buiten belandde. Haar nieuwe mens moet dat wel in de gaten blijven houden: of de bovensnavel wel goed afslijt, zodat ze goed kan blijven eten. Tot nu toe blijft haar snavel erg stabiel en groeit niet snel. Ze is een brave vogel die je dichtbij laat komen bij de kooi. Ze kijkt je dan geboeid aan wat je haar allemaal verteld.Ze is waarschijnlijk ook al een oudere vogel, zo aan haar gedrag te zien. Ze kan ook maar kleine stukjes vliegen. Ze zoekt dus een fijne plek waar ze lekker op haar gemak kan zijn en in de “vogelfamilie” wordt opgenomen. Ze is niet handtam. Ze mist nog wat veren op haar hoofd en er is een reëele kans dat die ook niet meer terug groeien.

Rechts: Een leuke dame, helaas haar partner verloren. .  Maar toe aan een nieuwe uitdaging! Dus zoeken we voor haar een huisje waar ze misschien haar nieuwe liefde weer kan vinden!  Ze is gek op andijvie. Wanneer we dit vers in de kooi geven, is ze er als eerste bij! Ze is niet handtam, maar ze is gewend om los te vliegen in een woning. Dus met tijd, liefde en vertrouwen kan ze weer een hele gezellige huisgenoot worden! Ze wil wel ergens wonen waar ze weer los mag vliegen.

We plaatsen vogels niet alleen. Dus of in koppels vanuit ons, of bij 1 of meerdere vogels thuis. Heeft u interesse in 1 of meerdere valkparkieten? Bel ons voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur op 070 3282828.

  • Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage. Voor een valkparkiet bedraagt dit €14,- voor een koppel €25,-
Recent Posts