Vandaag is het zeehondendag

25 januari 2016

We krijgen een melding over een zeehond aan de Houtrustweg Deze zou bloed hebben aan zijn flipper. Maar als we aankomen, springt hij direct het verversingkanaal weer in en zwemt weg. Vervolgens krijgen we het verzoek van EHBZ Noordwijk om een zeehond te vervoeren naar Pieterburen. De zeehond is een zogeheten ‘Gewone zeehond’. Het dier is wat verzwakt en gezien het bloed om zijn snuit lijdt hij aan longworm. We gaan met hem op weg naar Eemnes waar een medewerker van zeehondencrèche Pieterburen het dier overneemt. De zeehond is eerder in een opvang geweest, namelijk in Noord-Duitsland. Dat kunnen we zien aan de tag aan zijn flipper.

DSC_7214 uitsnede web

Niet veel later krijgen we weer een melding. Er ligt een gewonde zeehond op het strand aan het eind van de Savornin Lohmanlaan. Het blijkt om een zogeheten ‘Grijze zeehond’ te gaan. Dit zeehondje is een baby van hooguit een maand oud. Hij heeft een wond op zijn buik. We nemen het ‘kleintje’ dat deze winter is geboren, mee in de zeehondenmand. Vanaf onze basis brengen we hem door naar de zeehondenopvang in Stellendam. zeehond 1

Grijze zeehond (3) web

In Nederland leven zeehonden in de Noordzee en de Waddenzee. In de zomer worden de jongen van de Gewone zeehond en in de winter de jongen van de Grijze zeehond. De Grijze zeehond is een stuk groter (en zwaarder) dan de Gewone zeehond en zijn hoofd heeft een lange, hondachtige snuit. De Gewone zeehond heeft een rondere, kleinere vorm en een ronde kop. Wij halen vaker Gewone zeehonden op dan grijze zeehonden.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!