Van pecheend naar geluksvogel

24 mei 2021

Iedere dag rijden onze ambulances door Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw en Leidschendam-Voorburg. Vierentwintig uur per dag zijn wij beschikbaar voor spoedgevallen. En als je de hele dag op de weg zit dan kom je wel eens iets tegen. Onze chauffeurs nemen dus ook geregeld een dier mee omdat ze die toevallig onderweg tegenkomen. Want in een geval van nood kan je zo’n beestje natuurlijk niet laten liggen.


Voorlichting geven aan melders hoort ook bij ons vak! 

Een mooi voorbeeld hiervan is de onderstaande reddingsactie. Chauffeur Hugo en fotograaf Agnes waren op pad naar een melding in Leidschenveen toen ze plots een pijltje (baby-eendje) op straat zagen liggen. *IEEEEEEEH* Op de rem! Hugo bekeek het pijltje en al snel werd de situatie duidelijk. Meneer de reiger zat namelijk al op de loer en had vermoedelijk al een poging gedaan om een hapje te maken van dit jonge eendje.

Het eendje leek gezond en dus besloten Hugo en Agnes even een rondje langs de sloten te rijden om te kijken of ze konden achterhalen waar dit kind ontvreemd was. Gelukkig vonden ze een ongeruste moedereend in de sloot langs de Oude Polderweg. Moedereend was dolgelukkig dat haar kind weer veilig thuis was! En nu maar hopen dat de reiger zijn snackjes uit een andere sloot vist…


Alvast een stukje vliegen oefenen naar mama 😉


Veilig terug bij moeders. 

 

Fotografie: Agnes Ludwig 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!