Valkparkieten: singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Valkparkieten: singles

Valkparkieten: singles

7 februari 2022

Het hele jaar door vangen we knappe valkparkieten bij ons op in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze valkparkieten? Vul het contactformulier onder het verhaal in.

NOA
Mooie Noa werd gevonden in Delft en bij ons gebracht voor opvang door Dierenambulance Haaglanden. Noa was erg onder de indruk en had het een beetje koud. Dus de warmte in de couveuse is dan extra fijn. Na een dagje bijkomen ging het wel weer en kon Noa naar onze vogelkamer.

Noa is een prachtige verschijning. Het zou kunnen dat Noa nog een jonge vogel is, vanwege de geparelde staart. Maar Noa draagt geen ring, dus weten we het niet zeker. Een geparelde staart kan ook betekenen dat Noa een pop (vrouwtje) is. Noa is niet handtam. ⤵️
(foto 1 recent mei 2022, foto 2 Noa in januari 2022)

Moni
Deze knappe valk werd gevonden en door mensen afgegeven bij Dierentehuis Zoetermeer. Daar werd ie met alle liefde aangenomen, maar daar kon hij niet blijven, want daar verzorgen ze hondjes en katjes. Maar vogeltjes dat gaat niet, dus kwam .. naar ons hospitaal. Het is een druktemaker en knuffelkont. Hij houdt van mensen, maar gooit inmiddels ook aardig zijn charmes in de strijd voor onze Noa. Die ziet hij wel zitten.

Moni is een mannetje. Zijn leeftijd is onbekend. Moni is best tam. ⤵️

Eerste kennismaking Noa en Moni.

GEPLAATST Wiggles 
Onze Wiggles is bij ons gekomen met een flinke zwelling onder zijn teentjes van zijn linkerpootje. Dat was behoorlijk pijnlijk en hij kon het pootje niet belasten. De zwelling bleek een fikse ontsteking te zijn. De bult is opengemaakt, schoongemaakt en in zeer korte tijd was het pootje genezen. Zijn teentje is behouden, maar wordt niet gebruikt. Wiggles is niet tam. Hij woont sinds kort bij zijn soortgenootjes in de volière en heeft het daar erg naar zijn zin. Het geslacht van Wiggles is vermoedelijk een vrouwtje. ⤵️

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Valkparkieten: singles

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.