Valkparkieten: singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Valkparkieten: singles

Valkparkieten: singles

7 juni 2022

Het hele jaar door vangen we knappe valkparkieten bij ons op in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze valkparkieten? Vul het contactformulier onder het verhaal in.

Guusje – Zachtaardige Guusje is dol op aandacht

Deze lieve knapperd was verdwaald en vloog op goed geluk een huis binnen, waar wij hem bij de melder hebben opgehaald. Guusje had het direct naar zijn zin in zijn nieuwe onderkomen. Hij zit veel bij de tralies, en hoopt op aandacht. Zodra de verzorger binnenkomt, gaat Guusje heen en weer lopen en regelmatig zachtjes fluiten. Tijdens de verzorging gaat zijn kuifje omhoog en hipt soms heel voorzichtig even op een vinger. Uit de hand eten vindt Guusje nog wel spannend, maar ja, de nieuwsgierigheid wint het dan toch en iets lekkers opsmikkelen doet hij toch wel heel graag. Hij kan niet verhuizen naar de grote volière kooi omdat deze vol zit. Guusje is een zachtaardige lieverd, die niet kan wachten om te verhuizen naar zijn forever home.

Guusje wordt alleen geplaatst, indien er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Guusje draagt geen ring. Leeftijd en geslacht zijn onbekend, maar omdat hij zo mooi kan fluiten, denken we dat hij een mannetje is.

.   

Gereserveerd: Vrolijke Fransje wil een gezellig thuis

Dit vrolijke, gezellige valkparkietje is gevonden in een doosje. Fransje had het er moeilijk mee. Ze zat dagen stilletjes op de bodem van de kooi. Na de verhuizing naar een grotere wandkooi kwam Fransje bij en veranderde in een vrolijk, gezellig vogeltje. Zeer geïnteresseerd in alles wat er om haar heen gebeurde. Eenmaal in de volière kooi, met andere valkparkietjes kon Fransje haar lol niet op. Wat heerlijk om Fransje weer helemaal happy te zien, de pret straalt van haar af. Zeker wanneer ze een wilgentak ontdekt om lekker te slopen. En, Fransje is best een knapperd!!!

Fransje wil graag een huisje met veel drukte en gezelligheid. We plaatsen Fransje alleen wanneer er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Fransje draagt geen ring. Leeftijd is onbekend. ⤵️⤵️
22sep-199/ VK1, kooi 34

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Valkparkieten: singles