Valkparkieten: koppeltje Punky en Debby
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Valkparkieten: koppeltje Punky en Debby

Valkparkieten: koppeltje Punky en Debby

7 februari 2022

Het hele jaar door logeren knappe valkparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze valkparkieten? Vul het contactformulier onder het verhaal in.

Punky en Debby

Valkparkietje Debby valt voor Punky!

Debby had genoeg van haar buiten avontuur, en ging bij de portiersloge van de Megastores zitten. Gelukkig viel het op en werd ze in een doosje gedaan, waarna wij haar hebben opgehaald. Debby is een heerlijk zachtaardig vogeltje en vermaakte zich prima in de wandkooi. Ze liet de goede zorgen lekker over zich heen komen en accepteerde zo nu en dan een kriebeltje op haar koppie. Eenmaal in de grote valkparkietenkooi zag ze een stoere knapperd, met een bijzondere kuif. Heel voorzichtig gingen ze een beetje om elkaar heen draaien. Naast elkaar zitten, beetje kroelen, Langzaam maar zeker werd het een stelletje. Bij zoveel valkparkietengeluk word je toch helemaal warm van binnen!

Punky is gevonden en vervolgens bij ons gebracht. Gelukkig was Punky in goed conditie zodat hij direct zijn intrek kon nemen in de quarantaine kooi. Punky vond het allemaal prima. Hij vond zijn overburen in de valkparkieten volière erg interessant en hield hen met enige regelmaat goed in de gaten. Na de gebruikelijke wachttijd van 14 dagen verhuisde hij en maakte kennis met Ronnie, Lucky en Cannelle. Wat een hoop ruimte ineens, en veel te beleven! Punky vindt mensen wel ok, kuifje gaat beetje plat, maar laat zich soms beetje kroelen op zijn grappige kuifje. Maar dan heeft hij eerst wel beetje nep-dreigend zijn snaveltje open gedaan. Ook al vindt Punky het gezellig, een forever home is toch zijn (en onze) hartewens.

Punky hield een tijdje zijn snavel dicht. Maar een aantal dagen geleden waren we lekker bezig in de vogelkamer en hoorden we ineens een valkje fluiten. En ja, het was Punky!!! Blijkbaar is hij nu zo op zijn gemak dat hij begint te fluiten. Hij floot zelfs terwijl hij zat te eten, met zijn snavel met zaadjes! Niet goed opgevoed hè, praten en zingen met je snavel vol….. 😄

Punky draagt geen ring. Het geslacht en leeftijd zijn onbekend. 

22sep-114 Punky
VK1 Kooi 34

Punky en Debby willen graag samen een fijn huisje, om heerlijk verder te genieten van hun vogelleven.

Punky en Debby dragen beiden geen ring. Hun leeftijd is onbekend. Gezien de zangpogingen van Punky vermoeden we dat hij een mannetje is en Debby een vrouwtje, aangezien ze streepjes in haar staartveren heeft (maar helemaal zeker weten we het niet).

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Valkparkieten: koppeltje Punky en Debby