Valkparkieten: koppels
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Valkparkieten: koppels

Valkparkieten: koppels

18 februari 2022

Het hele jaar door logeren knappe valkparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze valkparkieten? Vul het contactformulier onder het verhaal in.

JUAN en EMERALD
Soms ontstaat er in ons hospitaal ware liefde. Dat is in ieder geval waar het op lijkt bij Juan en Emerald. Juan probeert Emerald al dagen te overtuigen met prachtige serenades. En Emerald biedt dan haar koppie aan zo van: “Stop maar met zingen en kriebel me maar eens tussen de veren.”
We denken daarom dat het leuk zou zijn als Juan en Emerald samen zouden kunnen verhuizen. Hieronder vindt je nog wat individuele informatie over deze lieverds.

Juan is gevonden op straat. Gedurende de periode in de Quarantaine zat Juan vaak te fluiten en contact te maken met de valkparkietjes in de grote binnen volière. Hij rende regelmatig nerveus heen en weer. Hij had duidelijk behoefte aan gezelschap en vond alleen in een kooitje zitten niet fijn. Juan woont nu bij de andere valkjes en vindt het supergezellig met de anderen. Hij is hierdoor helemaal tot rust gekomen.

Hij is niet handtam en vindt mensen maar raar en zelfs een beetje eng. Juan is met grote waarschijnlijkheid een man. Hij draagt een blauwe ring uit 2017. ⤵️

Emerald, met haar prachtige verenkleed, is gevonden op een tennisbaan in Pijnacker. Emerald is redelijk tam. Met rust en geduld komt ze op je schouder zitten en geeft dan een heel licht lief snavel kusje op je wang. Emerald ontsnapt graag, en vliegt dan naar verschillende plekken om alles in de gaten te houden, haar veertjes te poetsen of een dutje te doen. Wanneer ze trek krijgt, gaat ze weer terug haar kooi in. Emerald is een heel lieve rustige valkparkiet. Met aandacht en liefde wordt zij een heel gezellig huisgenootje. We vermoeden dat Emerald een vrouwtje is. ⤵️

ROB EN COR
De melder vond een valkparkiet in de tuin. Gelukkig had ze nog een oud kooitje staan en zo kon het valkparkietje veilig in het kooitje wachten op de dierenambulance. Maar de melder moest wel even twee keer met de ogen knipperen: Is het valkje nou ontsnapt? Want er zat ineens een valkje óp de kooi, maar nee, dat bleek gewoon nog een valkparkiet te zijn! Gelukkig liet deze zich ook vangen en zo kwam Dierenambulance Haaglanden met 2 valkparkieten bij ons.|

Het kan haast niet anders dat Rob en Cor elkaar al kenden. Ze wonen nu ook samen en vinden veel steun aan elkaar. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen alles zien, maar het schoonmaken van de kooi vinden ze wel een beetje eng. Oefening baart kunst, het gaat elke dag iets beter.

Hun leeftijd is ons niet bekend. We denken dat Rob en Cor beide mannen zijn, maar zou ook kunnen zijn dat Cor toch een vrouwtje is. Ze zijn niet handtam. ⤵️

rob cor

rob

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Valkparkieten: koppels

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.