Valkparkieten geluk

 In Asieldieren

Op zoek naar geluk!

Onze valkparkieten wonen momenteel samen, maar vormen geen koppels. Ze mogen dus ook apart van elkaar verhuizen, als er al een andere valkparkiet aanwezig is. Want wij plaatsen vogels niet alleen.

Heeft u interesse in 1 of meerdere van onze vogels, dan kunt u bellen voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur op 070-3282828

*Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage voor een valkparkiet bedraagt dit €14,- en voor een koppel €25,-

Arnold

Arnold werd gevonden op het strand met een gewonde snavel. Gelukkig konden ze hem veilig stellen bij een strandtent. Zijn verwonding viel uiteindelijk mee en zijn snaveltje is weer netjes genezen. Arnold is een flinke valkparkiet, vandaar ook zijn naam, vernoemd naar die bekende Arnold.

Deze knapperd is nu op zoek naar een fijn huis. Arnold draagt geen ring, dus we weten niet hoe oud hij is. Hij is niet handtam, maar ook niet echt bang. Met geduld denken we dat hij erg gezellig zal zijn.

Fien = Figo!

We dachten dat Fien een dame was, maar Fien is begonnen met fluiten, dus Fien is een Figo!
Figo botste keihard vliegend tegen een autoruit aan. Au! Dat deed zeer. Figo had hierdoor een kleine hoofdwond opgelopen. Na wat pijnstilling knapte Figo gauw weer op en nu komen ook langzaam al zijn veren weer terug op zijn koppie.

Figo is op dit moment nog niet zo’n sterke vlieger, maar elke dag gaat het weer beter. Hij is op zoek naar een fijn nieuw huis, waar hij de rest van zijn leven geliefd is en mag genieten. Figo draagt geen ring en de leeftijd is onbekend. Figo is niet handtam.

Kiko

Ook Kiko werd, net als Arnold, in de buurt van het strand gevonden en meldde zich bij een hotel. Daar zat hij veilig tot de chauffeur hem kon ophalen.

Kiko kan lekker fluiten. En hij is op zoek naar een fijn huisje met het liefst veel valkparkieten vriendjes. Want dat vindt hij maar wát gezellig.

Deze knapperd draagt een ring uit 2019 en is dus 1 jaar. Kiko is niet handtam, maar is niet heel gauw bang als je hem naar rustig benadert.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.

Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Recent Posts