Valkparkiet Steffi ging uit vliegen

2 november 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Zou Steffi kunnen lezen? Want ze was buiten en vloog naar binnen bij Fokus Wonen. Ze moet gedacht hebben: hier wonen mensen, dus hier ben ik vast en zeker veilig! En dat klopte helemaal. Ze is daar lief opgevangen door de bewoners en medewerkers. Steffi was wat koud en verzwakt toen ze binnen kwam, maar inmiddels helemaal opgeknapt en klaar voor een nieuw thuis. Ze is een rustige vogel die makkelijk omgaat met haar kooi genootjes.

Steffi wil heel graag naar een nieuw thuis waar al een of meerdere valkparkieten wonen. Ze is niet handtam, maar vindt mensen wel ok.

Steffi is vermoedelijk een pop en draagt geen ring, waardoor we haar leeftijd niet weten.

Heb je belangstelling voor onze Steffi? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

 


Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.

Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!