Valkparkiet herenigd met gezin

16 mei 2022

Herenigingen geven altijd een goed gevoel! Zeker als de eigenaren zielsgelukkig zijn als zij hun dier bij ons komen ophalen. Zoals bij dit valkparkietje.

Tijdens het jonge vogelseizoen, en dat is het nu, komen wij met de ambulance dagelijks bij Vogelopvang De Wulp. Bijna altijd is dat om één of meer gewonde vogeltjes bij hen te brengen. De Wulp verzorgt in het wild levende vogels die in de problemen zijn gekomen. Ook dit keer brachten wij een vogeltje langs, maar we kregen er nu ook eentje mee terug: een mooi valkparkietje.

De valkparkiet was gevonden en door vriendelijke mensen bij Vogelopvang De Wulp gebracht. Maar De Wulp verzorgt alleen in het wild levende dieren. In ons hospitaal hebben wij een opvang voor vogels die als huisdier worden gehouden: agapornissen, grasparkietjes, hennen en hanen, sierduiven, valkparkietjes, noem het maar op. Wij vangen de vogeltjes op en gaan op zoek naar de eigenaar. Als we die niet kunnen achterhalen, zoeken we een nieuw huisje voor al deze vrolijke fluiters.

Dit keer verliep het soepel! We hadden de valkparkiet op Amivedi aangemeld en nog geen vijftien minuten later belden de eigenaren ons op. Het vogeltje was al drie dagen vermist en de eigenaren waren ontzettend blij dat hij gevonden was. Ze kwamen gelijk langs om hen op te halen. En toen de jongste eigenaar heel vrolijk ‘kiekeboe!’ riep, reageerde het vogeltje ook heel blij. Opnieuw een mooie hereniging!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!