Valkparkiet herenigd met eigenaar

10 juli 2023

We houden van herenigingen tussen katten en hun eigenaren, maar natuurlijk net zo goed van herenigingen tussen vogels en hun eigenaren! Dit valkparkietje had het geluk om zijn huisje weer terug te vinden!

Op 22 juni haalde onze chauffeur Eline aan de Noorderzijde in Den Haag een valkparkiet op. De vogel was bij iemand op het balkon komen aanvliegen. De bewoonster hoorde een raar geluid en zag de valkparkiet op haar balkon zitten.

Drie katten hadden het gelijk op de verwarde vogel voorzien, maar de hond sprong tussen de katten en de vogel en zorgde er zo voor dat er geen ongeluk gebeurde. De meldster kwam in actie en pakte de vogel snel op. Daarna belde ze ons en niet veel later haalde vrijwilligster Eline de valkparkiet op

Als we een huisdier in onze opvang opnemen, dan zetten we het dier natuurlijk gelijk op Amivedi. Ook zijn er verschillende Facebookgroepen waar we melding maken. En onze centralisten speuren online ook naar mensen die hun dier missen. Zowel op Amivedi als op andere plekken. Maar helaas, we konden niemand vinden die deze mooie valkparkiet miste.

Gelukkig belde de eigenaar ons op 7 juli op. Hij had al uitgebreid geflyerd in de zoektocht naar zijn vogel. Maar nu pas keek hij op Amivedi en zag hij zijn huisdier op de website. Ze hebben het dier snel bij ons opgehaald. Helemaal blij natuurlijk! De vogel was ontsnapt en niet verder dan honderd meter van huis het balkon opgevlogen. Eind goed, al goed!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!