Valkparkiet Happy wil vertrekken

2 november 2023

Happy was buiten en vond er niks aan. Ze besloot op goed geluk ergens aan te vliegen. Gelukkig werd ze snel gevangen en veilig gesteld. Altijd fijn als deze vogels op tijd gevonden worden, want buiten zijn er veel gevaren zoals meeuwen, kauwen en kraaien, die zo’n kleurrijk hapje onmiddellijk in de gaten hebben. Happy vond het in de wandkooi maar niks. Ze hoorde soortgenootjes, en daar wilde ze naar toe. Happy heeft wat afgetrippeld in haar kooi. Na haar verhuizing naar de volière kooi waar drie andere valkjes haar welkom heetten, werd ze rustig.

Happy is vermoedelijke een dame, want er wordt niet echt gefloten. Verder heeft ze geparelde vleugels.
Ze draagt een ring uit 2020. Ze is niet handtam, maar vindt mensen ook niet eng.

We zoeken voor Happy een liefdevol thuis, waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Heb je belangstelling voor onze lieve Happy? Vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.

Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Reageer op Valkparkiet Happy wil vertrekken

Help ons de dieren helpen!