Valentina, lieve jonge moeder (2 jaar)
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Valentina, lieve jonge moeder (2 jaar)

Valentina, lieve jonge moeder (2 jaar)

14 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Kinderen: 6+
  • Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Daar liepen ze dan, een poes met zes kittens, zomaar buiten op straat. Buurtbewoners wisten het jonge gezin gelukkig te vangen en zo kwamen ze bij ons terecht.

Veilig binnen

Valentina was maar wat blij dat ze met haar kroost bij ons binnen was. Je zag haar denken: hèhè, eindelijk veilig.. Het is niet niks, 6 kinderen grootbrengen terwijl je zelf nog zo jong bent! Wij gaven haar lekker veel eten, want de kittens dronken nog bij moeders, dus Valentina kon wel wat ondersteuning gebruiken. De kittens groeiden als kool en hadden het heel gezellig bij ons. Zij zijn nu groot genoeg om geadopteerd te worden. En dus mag Valentina zelf nu ook op zoek naar haar forever home.

Schoonheid

Valentina is een echte schoonheid, met haar glanzende, pikzwarte vacht en haar felgroene ogen. En ze is ook nog eens heel erg lief. Ze is heel vriendelijk en meegaand. Wel is ze nog een klein beetje verlegen. Ze heeft het de afgelopen tijd zo druk gehad met haar kinderen, dat ze niet zoveel tijd had om zich met de verzorgers bezig te houden. Ze was een supermamma! Maar nu is het tijd voor haar om zelf verwend te worden en alle aandacht te krijgen die ze verdient. Ben jij degene die straks elke dag betoverd wordt door Valentina’s mooie ogen?

Wenperiode

Valentina zal de overgang naar een nieuw huis waarschijnlijk heel spannend vinden. We raden daarom aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen. Ze kan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter een gordijn. Laat haar maar even tot rust komen. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten, tegen haar praten en proberen wat te spelen. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat ze jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Laat ze merken dat ze best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur, dan kan ze voorzichtig vanuit haar veilige kamer het huis verder verkennen. Als ze direct wordt losgelaten in het hele huis, gaat ze zich zeker verstoppen, dit levert extra stress op en de wenperiode kan dan erg lang duren. Wees geduldig met haar, dat is de beste manier om haar te laten wennen aan haar nieuwe huis!

Valentina is ongeveer 2 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.                                             

Wil jij kennismaken met Valentina? Vul onderstaand formulier in                                                                 

Fotografie © Clara Mazel

Dit dier is al geadopteerd!