Update gedumpte katjes …

25 juni 2015

We hebben de handen vol aan het zieke grut dat een paar dagen geleden is opgehaald door onze dierenambulance. In eerste instantie waren er 10 kittens in een sporttas gedumpt bij Meer en Bos. Een paar dagen later werden 4 kittens en een moederpoes op dezelfde plek gedumpt… Na een bezoek aan de dierenarts hebben we het tiental, en later het viertal met moeder, opgenomen in ons dierenhospitaal … en dan is er werk aan de winkel.

1 © Dierenambulance Den Haag kittens 14w6© Dierenambulance Den Haag kittens 11

De kleintjes zijn erg ziek en de vijf kleinste kittens verblijven in de couveuse met zuurstof.

11© Dierenambulance Den Haag kittens110© Dierenambulance Den Haag kittensw

Zij krijgen 6 keer per dag een flesje. De andere vijf kittens zijn in iets betere conditie en ze eten zelf al speciaal kittenvoer. De vier kleintjes die samen met de moeder zijn gedumpt kunnen gelukkig bij haar drinken.Na het eten worden alle 28 kittenoogjes gezalfd. Moederpoes Janine, zoals we haar hebben genoemd, is ook niesziek en zij krijgt ook oogzalf en medicijnen. Daarnaast krijgt het hele stel 2 keer per dag medicijnen.

3© Dierenambulance Den Haag kittens 84© Dierenambulance Den Haag kittens 9

Middags om 12 uur is het tijd voor het wegen. De kleintjes gaan dan allemaal in de weegschaal en het gewicht wordt nauwkeurig genoteerd,  want het is natuurlijk belangrijk dat ze groeien. Dan weten we dat ze de goede kant op gaan.

8© Dierenambulance Den Haag kittens 157© Dierenambulance Den Haag kittens 15

Na het eten is het tijd voor een goed e wasbeurt. Natuurlijk help je je zusje een beetje. Het is vermoeiend … eten, medicijnen, wegen, wassen, en dat terwijl je je al niet lekker voelt. Gelukkig is er tijd om te slapen, lekker uitrusten en herstellen.

9© Dierenambulance Den Haag kittens 15

Het is een hele zorg, maar we hopen dat we ze er weer bovenop krijgen met veel zorg, liefde en aandacht. Of ze het allemaal gaan redden weten we niet … maar wij doen ons best! We houden je op de hoogte.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!