Uit de grond van mijn geitenhartje

2 januari 2021

Beste feestboek vrienden,

Laten we in het nieuwe jaar de lat zó hoog leggen, dat we er vlot onderdoor kunnen. Maar zonder dollen: ik wens een ieder van jullie een fijn en vooral gezond 2021!!

Over goede voornemens, waarover ik jullie tweebeners soms hoor, gaan we het niet hebben. Die kunnen altijd ingaan, toch? Je hoort momenteel vaak dat 2020 een jaar was om snel te vergeten. Nou daar ben ik, Remy, het niet helemaal mee eens hoor!

Zoals jullie nu zo zoetjes aan wel weten, lees ik mezelf helemaal een hoedje de poepie. Daardoor weet ik ook dat er vorig jaar, wat klinkt dat eigenlijk raar, het is pas een dag geleden. Maareeehhh… waar had ik het nu over……. Mehhhhhhh, ja ik weet het weer, vorig jaar dus, zijn ook zaken gebeurd die we niet mogen of willen vergeten.

Als eerste uiteraard al dat verdriet wat corona veroorzaakte, wat bij velen nog lang nadreunt. Dat vind ik echt erg hoor. Dat vergeet je niet, net zo goed als leuke zaken. Maar, om dichter bij huis te blijven, al die duizenden en duizenden ritjes, die de gasten hier hebben gereden om dieren te helpen. En dag en nacht dat geploeter om die dieren te verplegen en verzorgen. Toppie hoor, maar eh… die corona is nog niet voorbij jammer genoeg.

Dus vergeten? Mehhhhhhhhhhh…… nooit!! Maar wel een plekje kunnen geven, hoop ik.

Ook hier, net als bij sommige van jullie lieve lezers, hebben ze last van de gevolgen van al die narigheid. Vooral omdat er daardoor veel en veel minder centjes binnen komen. Dus daarom vragen ze jullie steun, niet alleen centjes hoor, maar ook wat hulp. Zou zeggen, denk daar eens over na.

Pfffffffffff, jeempie wat een toespraak, eigenlijk een beetje te moeilijk voor me. Maar ja, ik wil die gasten gewoon effe helpen.

O gossie mijne, ik zou het zowat vergeten, ik heb toch ook nog eigen nieuwtjes hoor!!!

Boe, je weet wel, die onstuimige pony, die gaat zeer binnenkort weer weg. Hij gaat naar een toppie adresje. Ergens mocht ik hem wel, maar ja, voor ons was hij een beetje, nou ja…  een beetje erg onstuimig. Hopelijk kan hij daar wel al zijn energie kwijt. Het ga je goed Boe!!

Wat de nieuwe hanen behuizing betreft hoorde ik dat ze eindelijk heel binnenkort daar mee beginnen. De vertraging in de bouw had ook weer met die verduvelde corona te maken. Jullie moeten effe duimen dat het dan snel klaar is, want dat kan ik zelf niet, want ik heb geen duimen… hahaha

Sommige van ons zien er momenteel niet uit, want door al die regen spoelen we zowat weg. Floris en Boe geven er niet zo om. Nou wij watjes wel hoor. We vinden het maar knap waardeloos, constant die regen. Kwam afgelopen nacht opeens Floris onze stal binnen sjokken, en ging op z’n gemak staan poepen en plassen. Vlak voor Lies haar neus, die gelijk verontwaardigt riep: “Hééééééé…. kan je dat niet in je eigen stalletje doen!!”

Wat zegt die ouwe? “Nee daar lekt het dak, en dat vind ik niet prettig.” Wat moet je daar dan nog op zeggen…. Mehhhhhhhh.

Kortom: We eindigden afgelopen jaar een beetje behhhhh, voornamelijk door het regenweer. Maar ook door alle verhalen die we hoorden over die Carola… ehhhh sorry… Corona… Sommige zaken leer ik nooit.

Onder het mompelen van: “Inderdaad”, sloft Ramses nu de stal uit. Ook hij kan slecht tegen die regentroep, volgens mij.

Maar goed een nieuwe jaar, met ongetwijfeld veel ups en downs, en een jaar waarin ik veel ga leren. En als je iets wil weten, of iets te vragen hebt, gewoon effe reageren dan ga ik, Remy, dat hoogstpersoonlijk voor je uitzoeken!! Zelf, en als dat niet lukt, natuurlijk met hulp.

Een jaar waarin we hopelijk weer veel nieuwe helpers mogen, en kunnen ontvangen. En een jaar waarin die tweebeners hier, ongetwijfeld hun benen weer uit hun achterste lopen om de dieren te helpen.

Maar ook een jaar, waar ik vraag: Kijk eens om je heen, en vooral wat voor jou belangrijk is, en geniet daar van.

Jemig, dit was wel effe een serieus verhaal vind ik zelf, ja toch, niet dan! Maar ik meen alles hoor, uit de grond van mijn geitenhartje.

Dikke Mehhhhhhhhhhhhhhhhhh, Remy

Daaaag Boe….. nog een dikke smakkerd!

nog even klimmen, voordat alles weg is…. de nieuwe hanen rennen worden deze maand gebouwd namelijk 

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!