Uit de brand geholpen kat

5 september 2022

Vorige week zondag ontstond er een brand in een woning aan de Hannemanplantsoen in Den Haag. Het was in eerste instantie onduidelijk of er mensen in de woning waren. Uiteindelijk bleek dat gelukkig niet het geval, maar de kat des huizes had zich wel verstopt in de bank en moest gered worden.

Er waren veel voertuigen aanwezig, zowel brandweerwagens als ambulances. Bij aankomst bluste de brandweer de brand die blijkbaar in de keuken was ontstaan en waarbij veel rook was vrijgekomen. De brandweer ontruimde omliggende huizen en doorzocht het huis naar mensen.

Gelukkig werden die niet aangetroffen, maar ze vonden wel een kat. De kat had zich verstopt in de bank en de brandweermannen dachten dat het dier al overleden was. Eenmaal buiten droegen ze de kat over aan de ambulancebroeders. Zij legden hem direct aan het zuurstof en zorgen voor verkoeling. Wij waren ondertussen ook gebeld en onderweg.

De kat was er slecht aan toe. Hij viel de hele tijd weg en moest vaak worden wakker geschud. De ademhaling was heel traag. Zo traag zelfs dat het dier maar vier keer per minuut ademde. Na twee zuurstofflesjes kwam de kat langzaam bij.

Hij werd in een mandje gelegd met daaromheen een zuurstofzak. Op die manier konden we hem vervoeren naar dierenarts Breuk en Van Doorne. Hier werd hij goed gecontroleerd. Zijn longen en temperatuur waren nog niet helemaal in orde, maar gelukkig ook niet heel slecht. Zijn vacht werd gewassen om alle rook te verwijderen.

Na heel wat omstandigheden, gaat het gelukkig goed met de kat. Wat een overlever!

Dank je wel, lieve mensen van de brandweer en de “gewone” ambulance. Jullie zijn geweldig!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje:

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!