Kijk of het dier een zichtbaar identificatiekenmerk heeft, zoals een halsband met penning waar contactgegevens op staan. Als je contactgegevens vindt, probeer dan zo snel mogelijk de eigenaar te bereiken.

Heeft het dier geen identificatiekenmerk of kun je de eigenaar niet bereiken, dan wordt het lastiger. Wij halen op dit moment in Den Haag geen gezonde katten op, omdat het asiel een opnamestop heeft. Je kunt zelf bij de buren navraag doen, je kunt de kat een belbandje omdoen, raadpleeg altijd de website van Amivedi voor alle vermiste en gevonden huisdieren en neem eventueel contact op met de vrijwilligers met chipreaders via Facebookpagina 070 vermist/gevonden om te kijken of zij een chip kunnen uitlezen. Gezonde kittens halen we wel op en vangen we voorlopig op in ons hospitaal. Voor zieke en gewonde katten verandert er niets en rijden wij altijd.

Voor gezonde gevonden honden en katten in Zoetermeer kun je bellen naar dierentehuis Zoetermeer: 079-3425290. Voor gezonde gevonden honden en katten in Rijswijk en in Pijnacker-Nootdorp kun je ons bellen op 070-3282828. We brengen die dieren naar ‘t Julialaantje in Zoetermeer.