Twinkeltje en Thor: een bijzonder stelletje
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Twinkeltje en Thor: een bijzonder stelletje

Twinkeltje en Thor: een bijzonder stelletje

19 februari 2023

Twinkeltje is gevonden op straat. Zo’n klein dwergpapegaaitje buiten is erg kwetsbaar. Gelukkig kon hij gevangen worden door de melder, waarna wij hem hebben opgehaald. Deze kleine agapornis is een rustig vogeltje, dat mensen toch wel behoorlijk spannend vindt.

Thor heeft het zwaar gehad buiten, nadat hij was aangevallen door een ekster. Een opmerkzame melder heeft hem gered en ons gebeld. Na een paar dagen in de couveuse was hij weer helemaal opgeknapt en heeft er gelukkig niets aan overgehouden.

Het heeft even geduurd voordat Thor en Twinkeltje elkaar gevonden hadden, maar nu zijn ze al een tijdje verliefd. Ze snavelen, kibbelen, schommelen, klimmen en klauteren dat het een lieve lust is.

We zoeken voor Twinkeltje en Thor een liefdevol thuis, waar ze samen verder kunnen genieten van hun vogelleven. Thor draagt geen ring, Twinkeltje draagt een zwarte ring. Leeftijd en geslacht zijn onbekend. Ze zijn niet handtam. ⤵️⤵️

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Twinkeltje en Thor: een bijzonder stelletje

Help ons de dieren helpen!