Twee pimpelmeesjes bevrijd

28 mei 2024

Twee jonge pimpelmeesjes die met hun pootjes in elkaar verstrikt zaten in de buurt van de Bezuidenhoutseweg; dat was de melding die op 22 mei bij ons binnenkwam.

De arme diertjes konden geen kant meer op en waren een gemakkelijke prooi voor andere vogels. Gelukkig waren Gabs Wildebras (bekend van tv, Instagram en Tiktok) en chauffeur Koen snel ter plaatse. Gabs rijdt bijna iedere week een dag met ons mee om dieren in nood te helpen en om zijn volgers online te laten zien hoe belangrijk ons werk is.

De ouders van de twee pimpelmeesjes hielden nauwlettend in de gaten hoe Wildebras heel voorzichtig de draadjes en het nestmateriaal loshaalde en de vogeltjes bevrijdde. Het eerste meesje vloog direct omhoog naar zijn ouders, het tweede belandde pardoes in het water. Gelukkig viste Koen het diertje er snel uit en liet het even bekomen van de schrik in de couveuse. Na een paar uur kon het meesje alsnog worden uitgezet en werd opgewacht door een van de ouders, die al die tijd in de buurt waren gebleven. De kleine werd direct bijgevoerd met een verse worm. Eind goed, al goed, want deze twee waren nog net iets te klein om al op eigen benen te staan.

Beeldmateriaal © Ivar Gieles – info@ipgmedia.nl

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!