Twee nestjes kittens op één dag

14 juni 2024

Ons hospitaal stroomt weer vol met kittens. Op woensdag 12 juni haalden we zelfs op twee verschillende locaties een nestje op. En niet alle kittens hebben het overleefd. Lieve mensen, help mee om dit leed te voorkomen en laat je kat castreren of steriliseren! Ons hart breekt als we de overleden diertjes in onze handen hebben. Dit hebben ze niet verdiend.

Aan de Laakkade in Den Haag trof een wandelaar een moederloos kitten aan in de bosjes. Ze pakte het op en ging er snel mee naar de dierenarts. Helaas was het kitten er zo slecht aan toe dat de dierenarts geen andere hulp kon bieden dan het diertje te laten inslapen.

Op advies van de dierenarts is de wandelaar terug gegaan naar de vindplaats om te kijken of er nog meer kittens waren. Een goed advies, want het komt maar zelden voor dat er één kitten gevonden wordt. En ja hoor, ook in dit geval klopte dat. De mevrouw trof nog twee kittens aan in de bosjes. Omdat de dierenarts al gesloten was, hebben wij ze opgehaald. Deze kittens hadden meer geluk. We zagen geen zichtbare verwondingen en namen de kittens mee naar ons hospitaal voor opvang en verzorging.

Ze kropen heerlijk bij elkaar op een warmtematje. Gelukkig aten ze zelfstandig. Dankzij de lieve mevrouw die direct in actie kwam kunnen deze kittens, als ze iets ouder zijn, naar een liefdevol huisje en hoeven ze niet op straat of in de bosjes te dwalen.

Op dezelfde dag ontving onze centralist een melding over een nestje van 4 kittens, waarvan er 1 heel slecht aan toe was en er al 2 waren overleden. Ambulancechauffeur Rick spoedde zich naar de Vlielandseweg in Pijnacker om de kittens op te halen. Hij nam ze mee naar ons hospitaal. Daar zetten onze verzorgers de kleine diertjes in de couveuse om op te warmen. Ze voelden koud en waren ondervoed.

Nachtcentralist Odessa gaf ze de hele nacht door iedere 2 uur te eten. Het bijna levenloze kitten knapte later op de avond op. De ander had zoveel honger dat hij het schoteltje bijna opat.

 

LAAT JE DIER HELPEN EN VOORKOM VEEL LEED!

Je kunt je kat laten helpen vanaf zes of zeven maanden. Houd ze tot de ingreep binnen. Anders zit je ongewild met een nestje of maakt jouw kleine katertje toch al andere poezen zwanger.

Geholpen katten komen minder in de problemen dan ongeholpen katten. Ze zijn rustiger na hun castratie. Ze zullen minder ver van huis gaan. Dat betekent: minder aanrijdingen en ongelukken. Ze vechten minder, dus ze raken minder vaak gewond. Ze lopen veel minder risico op FIV (kattenaids), want die dodelijke ziekte lopen ze vaak op tijdens vechtpartijen met zwerfkatten. Ook voor de poezen geldt dat ze dichter bij huis blijven. Krolse poezen hebben de drang om verder weg te gaan en daarmee een grotere kans op ellende.

Laat je jouw kat bewust niet helpen omdat het jou zo leuk lijkt om een nestje te verzorgen? Zet het uit je hoofd! Als je een nestje kittens wilt, word dan pleegouder van een opvangorganisatie. Zo help je de dieren die geholpen moeten worden. Wil je toch echt een eigen nestje? Besef waar je aan begint. Kittens zijn heel schattig, maar ook duur en ze kosten veel tijd. Zoek uit wat het kost: chippen, ontwormen, dierenartscheck, inenten, kattengrit, voer. Het loopt snel op. Mensen onderschatten makkelijk hoeveel tijd je eraan kwijt bent. En hoe vind je een goed thuis voor je kittens? Het is allemaal niet zo simpel.

Zoek jij een kat of een kitten? Kijk bij onze adoptiedieren of neem contact op met lokale asiels. Je weet dan zeker dat de verzorging goed was en het dier bijvoorbeeld is ingeënt, gechipt en ontwormd. Laten we dit onnodige leed samen voorkomen.

 

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.


Kitten Laakkade Den Haag.


Kittens Laakkade Den Haag.


Kittens Vlielandseweg Pijnacker.


Kittens Vlielandseweg Pijnacker.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!