Twee konijntjes te vondeling gelegd

13 juni 2024

Op maandag 3 juni worden twee konijntjes achtergelaten op een bankje bij Buurthuis Mandelaplein. Gelukkig vindt een vriendelijke mevrouw de lieve vondelingetjes. Zij belt ons en wacht bij de konijntjes tot onze ambulancechauffeurs Liam en Lizzy ter plaatse zijn.

Een huisdier neem je voor het leven. Maar het is altijd mogelijk dat er iets gebeurt in je leven, waardoor je niet meer voor je dier kan zorgen. Als er zoiets gebeurt, zijn er verschillende mogelijkheden om het diertje of de diertjes een goed, nieuw huis te geven. Dat begint natuurlijk met het vragen aan vrienden, familie of kennissen. Als daar geen mogelijkheden zijn, dan kan men het dier afstaan bij een erkend dierenasiel. Bij deze en andere opties staat het welzijn van het huisdier altijd voorop. Het zomaar ergens dumpen van een dier, zonder dat je weet of het in goede handen zal vallen, valt daar natuurlijk niet onder. Het veroorzaakt stressvolle en gevaarlijke situaties voor een dier. Gelukkig is dit ook wettelijk verboden. De boetes kunnen hoog oplopen. Wij doen in een dergelijke situatie altijd aangifte.

De eigenaren van de twee konijnen, die worden aangetroffen op een bankje op het Mandelaplein nabij het buurthuis, hebben er helaas wel voor gekozen om de diertjes te dumpen. Gelukkig is de mevrouw die ze daar aantreft een goed mens. Zij belt met onze meldkamer en wacht geduldig tot onze ambulancechauffeurs Liam en Lizzy er zijn. De chauffeurs hebben de dieren gecontroleerd. Ze zagen er allebei gezond uit. Jammer genoeg werd er geen chip aangetroffen.

De schattige konijntjes worden naar dierenasiel Het Knaaghof in Rijswijk gebracht, waar zal worden gezocht naar een nieuwe, zorgzame eigenaar.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!