Tui en Dushi zijn best tam!
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Tui en Dushi zijn best tam!

Tui en Dushi zijn best tam!

17 mei 2021

Lieve Tui en Dushi, die iets donkerder van kleur is, konden vanwege gezinsverandering helaas niet langer bij hun baasje blijven. Nu is dit knappe stel op zoek naar een fijn nieuw thuis.

Tui en Dushi zijn helemaal gek op elkaar. En ze houden van lekker samen douchen en gezellig buiten de kooi spelen. Bij hun vorige baasje waren ze best tam. Al is Dushi in de kooi wat happiger, maar dat zien we vaker wanneer het vogeltje het territorium wil beschermen.

Ze zijn allebei ongeveer 1 jaar oud, dus hebben nog een heel leven voor zich. We zoeken een huisje waar ze onderdeel van het gezin mogen zijn en lekker los mogen vliegen. Ze zijn gekortwiekt en dit is helaas niet zo mooi gedaan, maar na de rui hopen we dat ze weer lekker kunnen vliegen. We verwachten dat ze wel even moeten wennen in hun nieuwe huisje. Maar met liefde en geduld bereik je heel veel.

Heb je interesse in onze Tui en Dushi? Vul het contactformulier in of bel ons voor een afspraak op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 uur.

 

 

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Tui en Dushi zijn best tam!

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.